Polonya Krakow Kongresi, CEAD, 8-10 Temmuz 2024 - Avrupa Turu 4-17 Temmuz 2024

Date: Mar 1 2024 9:52AM

8. Uluslararası Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi, Jagiellonian Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü ve Çağdaş Eğitim Araştırmaları Derneği (CEAD-Muğla) işbirliğiyle 8-10 Temmuz tarihinde Polonya’nın tarihi başkenti Kraków’da Avrupa’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Jagiellonian Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. Jagiellonian Üniversitesi, Polonya'nın güneyinde yer alan eski başkent Kraków kentinde 1364 yılında Polonya Kralı III. Kazimierz tarafından kurulan üniversite, kuruluş tarihi itibarıyla Polonya'nın en eski, Avrupa'nın ise en eski 3-4 tanınmış üniversitesi arasında yer alır. Ayrıca THE–QS Dünya Üniversite Sıralamaları'nda Polonya'nın en iyi üniversitesi olarak yer alan Jagiellon Üniversitesi, Dünya Üniversitelerinin Akademik Sıralaması'nda da ön sıralardadır.

Bu 8. kongrenin ana teması „21. Yüzyılda Eğitim, Bilim, Sanat ve Toplum: Yenilikçi Yaklaşımlar ve Yetkinlikler”dir.

Çağdaş Eğitim Araştırmaları Derneği’nin (CEAD) üniversitelerle işbirliği içinde düzenlediği tüm kongreler bugüne kadar uluslararası çok katılımlı, çokkültürlü ve eğitim alanında disiplinlerarası büyük kongreler olmuştur. Uluslararası görüş alışverişlerinin ve akademik görüşmelerin yürütüldüğü ortamdan dolayı tüm katılımcılar, her seferinde mutlu olduklarını ve bir sonraki kongreye de katılmak istediklerini belirterek ayrılmışlardır.

Kongrede sözlü bildiri olarak sunulan bildiriler, metnin hakem raporuna göre ve yazarın da isteği doğrultusunda tam metin kitabında ya da “21. Yüzyılda Eğitim, Bilim, Sanat ve Toplum: Yenilikçi Yaklaşımlar ve Yetkinlikler” adlı bağımsız uluslararası bir kitapta kitap bölümü olarak veya kongremizin anlaşmalı olduğu dergilerde makale olarak basılacaktır.

Kongrenin sunum dili Lehçe, Türkçe, Ukraynaca, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Rusçadır.

Kongre Takvimi:

Bildiri Özetlerinin Gönderilmeye Başlanması: 1 Şubat 2024

Bildiri Özeti Kabullerinin Son Günü:  31 Mayıs 2024

Kabul Belgelerinin Gönderilmesi: 20 Şubat – 10 Haziran 2024

Kayıt Başlama Tarihi: 01 Şubat 2024

Geç Kayıt Başlama Tarihi: 15 Mayıs 2024

Kongre Programının Açıklanması: 15 Haziran 2024

Kongre Başlangıcı: 8 Temmuz 2024

Kongre Bitişi: 10 Temmuz 2024

Kongreye yüz yüze katılım sağlayan ve talep eden Bilim İnsanları ve Eğitimciler için Avrupa turu da düzenlenmektedir (4-17 TEMMUZ 2024). Tura katılmak isteyen Bilim İnsanları ve Eğitimciler ,kongreden bağımsız olarak katılım sağlayabilir. Yine isteyenler çocuklarını, yakın arkadaşlarını ve kıymetli akrabalarını da tura dâhil edebilir. 150 Euro ön ödeme yaparak tura kaydınızı yaptırabilirsiniz. Toplam tur maliyeti 1400 Euro’dur (11 gece 3-4 yıldızlı otel). Gerekli olan her şeyi AVRUPA MASALI şirketi ayarlamaktadır.

335 viewed.    0 Shared